Om HMR

HMR-konsern består av 6 selskap, med hovedkontoret lokalisert på Husnes i Kvinnherad (Vestlandet).

Firmaet ble grunnlagt i Norge i 1956, som et familieselskap. Historisk sett var firmaet da forbundet med maritim næring og etter hvert med prosessindustri. Med tiden var vår kundeportefølje utvidet til flere industrisegment som trenger ingeniørdesign og mekanisk utføring av utstyr og anlegg.

Vår kjernekompetanse var utviklet på tvers av HMRs forretningsområder. Dette resulterte i flere operasjonelle synergier. Vi har bygget opp et fleksibelt og løsningsorientert fagmiljø, hvor våre medarbeidere arbeider i team sammen med andre fagområder for å komme fram til gode helhetsløsninger, med fokus på tidsmessig og kostnadseffektiv utførelse av prosjekt.

HMR er nå en foretrukket partner og løsningsleverandør til prosess-, vannkraft-, olje og gass og infrastrukturindustrien.

HMR Group AS

HMR Group AS er morselskapet for HMR-konsernet og sikrer datterselskapene omfattende ressurser for forretningsdrift, modernisering, forskning, utvikling osv.

Read more

HMR Husnes AS

HMR Husnes tilbyr helhetlige løsninger, produkter og tjenester til industrielle kunder innen landbasert industri og vannkraft. HMR Husnes bidrar med prosjektledelse og teknisk kompetanse til utbygging av industrielle anlegg og produksjonsprosesser fra idé til ferdigstilte prosjekt.

Read more

HMR Hydeq AS

HMR Hydeq utvikler og bygger mobilt og stasjonært utstyr for aluminiumsindustrien. Spesialkjøretøy og stasjonære maskiner til HMR Hydeq er nøye utformet for å møte de spesifikke behov og krav fra kunder. Blant de verdsatte kunder av HMR Hydeq finner vi seks av Norges sju aluminiumsverk. Dette i tillegg til aluminiumsverk i andre land.

Read more

HMR Mikromekanikk AS

HMR Mikromekanikk tilbyr komplette løsninger for kunder i en rekke bransjer. Firmaet har produsert tusenvis av ulike maskinerte komponenter for oljeindustrien, motorindustrien, seismikk, måleinstrument, medisin og annet høyteknologisk utstyr. HMR Mikromekanikk har et bredt spekter av moderne CNC-maskiner og maskineringssentre som passer til de fleste oppdrag.

Read more

HMR Voss AS

HMR Voss har lange tradisjoner med å konstruere og produsere mekaniske innretninger og maskiner. Bedriften har spesialkompetanse innen løfteutstyr, taubaner, linjevogner, bruinspeksjonsvogner og spesialkraner, samt kontroll og inspeksjon av disse. HMR Voss er også en ledende leverandør av hurtigkobling, gjødsel- og grasutstyr til det norske landbruksmarkedet.

Read more

Protech AS

Protech AS ble etablert i 1986, og er lokalisert på Sunndalsøra, rett ved det største smelteverket til Hydro Aluminium i Norge. Kundene til Protech finnes i aluminiumsindustrien, shipping, offshore og maskin industrien for større kjøretøy. Selskapet eies 50 prosent av HMR Group AS og 50 prosent av Storvik AS.

Read more