HMR Mikromekanikk AS

– Totalleverandør av maskineringstjenester

HMR Mikromekanikk er en spesialisert bedrift innen maskinering av mekaniske komponenter til bransjer som offshore, seismikk, motorindustri, fiskeforedling og matindustri. Vi leverer også til forskning, for eksempel CERN i Sveits.

Mikromekanikk ble etablert i 1982, og i 2014 ble firmaet en del av HMR-konsernet og vi endret navn til HMR Mikromekanikk AS. Siden starten har vi fokusert på kompetanseutvikling og investering i produksjonsutstyr tilpasset kundens behov. Dette gjør at vi er en attraktiv samarbeidspartner for våre kunder, og en attraktiv arbeidsplass for våre medarbeidere.

Ambisiøs, respektfull og ansvarlig

Felles for all produksjon på HMR Mikromekanikk er at det blir utført av høyt kvalifisert personell. Vi har lang og variert erfaring, som i kombinasjon med en stor interesse for faget, gir oss muligheten og viljen til å fremstille høyteknologiske kvalitetskomponenter tilpasset ulike bruksområder og omgivelser. “Ambisiøs, respektfull, ansvarlig” er våre kjerneverdier som vi skal bestrebe oss for å leve opp til.

Tjenester

Freseavdeling

Vi har flest 3-4-akse freser, men også 5-akse simultan fresemaskiner.
Arbeidsområder opptil: X-3000 / Y-850 / Z-850 / C-360 gr. / B-akse +/- 96 grader – 90 verktøy.

Til programmering bruker vi GibbsCAM som hjelpemiddel for å lage program utav 3D modeller fra kunde.

Dreieavdeling

HMR Mikromekanikk har for eksempel 2 spindlet Moriseiki med 3 turretter for serieproduksjon and Multus drei og fresesenter for komplekse dreie / fresedeler.

Vi har spesialisert oss på opptil 500mm lengde, og diameter Ø250, maks Ø800 og lengde en meter.
Arbeidsområder opptil: Z-1500 / X-500 / full B-akse / Y +/- 95 mm / full C-akse / diametere opp til Ø800 / 80 verktøy.

Er det større deler har HMR Mikromekanikk et veldig godt samarbeid med lokale bedrifter.

Vi maskinerer i edle metaller som titan, inconel, super-duplex og andre syrefaste materialer, samt karbonstål, aluminium, plastmaterialer som peek og pom.

Måling og dokumentasjon

HMR Mikromekanikk har et moderne og velutstyrt målerom med egen CMM målemaskin. Vi har et produksjonssystem som håndterer dokumentasjon og sporing av serienummer og materialsertifikater i alle ledd.

Delmontering og pakking i sett

Flere kunder ønsker komplette leveranser. Vi tar oss av innkjøp av deler som inngår i de maskinerte delene vi produserer, slik at vi kan levere et komplett produkt. Noen kunder ønsker delene pakket i sett (kit), da ordner vi med spesialtilpasset pakkeemballasje.

Lasermerking

HMR Mikromekanikk har en toppmoderne lasermerkemaskin for merking av serie, batch / lot og artikkelnummer, etc. Vi kan også lasermerke logoer, hvis ønskelig.

Sveising / vannskjæring

Vi tilbyr komplette løsninger i samarbeid med andre selskaper i HMR-konsernet og lokale samarbeidspartnere.  Da utfører vi også sveising, overflatebehandling, og vannskjæring / laserskjæring.

HMS

HMR skal lede virksomheten ved gå foran som gode eksempler, kommunisere, følge lover og forskrifter for å opprettholde en god sikkerhetskultur, ivareta miljø og levere produkter og tjenester av beste kvalitet. HMR sitt HMS- og KS-arbeid er basert på den norske loven om internkontroll i HMS-området, samt etterlevelse av ISO 9001:2015 styringssystem.