HMR Mikromekanikk AS

HMR Mikromekanikk tilbyr komplette løsninger for kunder i en rekke bransjer. Firmaet har produsert tusenvis av ulike maskinerte komponenter for oljeindustrien, motorindustrien, seismikk, måleinstrument, medisin og annet høyteknologisk utstyr.

HMR Mikromekanikk har et bredt spekter av moderne CNC-maskiner og maskineringssentre som passer til de fleste oppdrag, samt erfarne operatører som kan dreie og frese alt fra enkle til komplekse komponenter i små eller store serier. Vi har 22 CNC-styrte fres- og dreiebenker, en CMM-målemaskin, og en lasermerkemaskin. For detaljer liste over maskinpark, klikk her.

Sammen med et velfungerende og godt tilpasset kvalitetssystem, sertifisert i henhold til NS-EN ISO 9001:2015 og dyktige fagfolk, gjør dette HMR Mikromekanikk i stand til å levere maskinerte komponenter med stabil og høy kvalitet. Vi har et godt tilpasset produksjonssystem som håndterer dokumentasjon og sporing av serienummer og materialsertifikat i alle ledd. Kontroll, vedlikehold og kalibrering av alle maskineringssentre blir utført av eksterne leverandører etter fast rotasjon.

Historie 

Mikromekanikk AS ble etablert i 1982. Vi har vokst jevnt, og har hele tiden fokusert på kompetanseutvikling og investeringer tilpasset våre kunders behov og produkter. Denne filosofien gjør at vi i dag er attraktiv samarbeidspartner for våre kunder og en god arbeidsgiver for våre medarbeidere.

I 2014 har firmaet blitt en del av HMR-konsernet, og endret navn til HMR Mikromekanikk AS. Dette har gitt oss mange fordeler, blant annet større fleksibilitet, og økonomisk trygghet. Det gjør også at vi kan tilby mer komplette løsninger innad i konsernet, som for eksempel sveiste konstruksjoner, tanker, hydraulikk og finmaskinerte komponenter.

I dag er HMR Mikromekanikk AS lokalisert i et moderne industribygg i Åsane.

Tjenester

Hva vi kan tilby

Historisk sett har HMR Mikromekanikk levert mye til seismikk, offshore, rørinspeksjon og motorindustri, men også slitedeler i produksjonslinjer til for eksempel fiskeforedling og matindustrien. I dag leverer bedriften mye til forskning, for eksempel til CERN i Sveits.

Vi kan dreie opp til 500 mm lengde og opptil Ø 800 mm. Vi har spesialisert oss på dreiing, opp til Ø 250 mm, og lengde 400 mm. På fresing har vi maskiner med 3000 mm x 850 mm x 850 mm vandring. Her har vi spesialisert oss på opptil 250 mm x 250 mm x 250 mm på serier. Er det større deler har HMR Mikromekanikk ett veldig godt samarbeid med flere lokale bedrifter.

I senere tid er det titan, 316 og POM som det maskineres mest i. Tidligere har vi også jobbet mye med aluminium.

Montering / delmontering / kitting

Flere kunder ønsker komplette leveranser. Vi tar oss av innkjøp av deler som inngår i de maskinerte delene vi lager, slik at vi kan levere ett komplett produkt. Vi har blant annet delmontering for Rolls-Royce. Noen kunder ønsker delene pakket i sett (kit), da ordner vi med spesialtilpasset pakkeemballasje.

Lasermerking / pregemerking

Vi har investerte i en toppmoderne lasermerkemaskin for å dekke kundenes økende krav om serie, batch/lot og artikkelnummer, etc. Kan også lasermerke logoer hvis ønskelig.
Lasermerkemaskin: Epilog lazer fibermark Fusion, software SAI FlexSign
Vi kan lasermerke materialer som titan, aluminium, syrefast stål, messing, POM (sort) PEEK.
Import av logo/bilder fra filformat JPEG, BMP.
Minste skriftstørrelse 0,8 mm høyde. Maks. volum 800 x 500 x 330 mm.

Måling

HMR Mikromekanikk har et godt utstyrt og temperert målerom med egen målemaskin.