HMR Mikromekanikk AS

HMR Mikromekanikk tilbyr komplette løsninger for kunder i en rekke bransjer. Firmaet har produsert tusenvis av ulike maskinerte komponenter for oljeindustrien, motorindustrien, seismikk, måleinstrument, medisin og annet høyteknologisk utstyr.

HMR Mikromekanikk har et bredt spekter av moderne CNC-maskiner og maskineringssentre som passer til de fleste oppdrag, samt erfarne operatører som kan dreie og frese alt fra enkle til komplekse komponenter i små eller store serier. Vi har 22 CNC-styrte fres- og dreiebenker, en CMM-målemaskin, og en lasermerkemaskin. For detaljer liste over maskinpark, klikk her.

Sammen med et velfungerende og godt tilpasset kvalitetssystem, sertifisert i henhold til NS-EN ISO 9001:2015 og dyktige fagfolk, gjør dette HMR Mikromekanikk i stand til å levere maskinerte komponenter med stabil og høy kvalitet. Vi har et godt tilpasset produksjonssystem som håndterer dokumentasjon og sporing av serienummer og materialsertifikat i alle ledd. Kontroll, vedlikehold og kalibrering av alle maskineringssentre blir utført av eksterne leverandører etter fast rotasjon.

Historie 

Mikromekanikk AS ble etablert i 1982. Vi har vokst jevnt, og har hele tiden fokusert på kompetanseutvikling og investeringer tilpasset våre kunders behov og produkter. Denne filosofien gjør at vi i dag er attraktiv samarbeidspartner for våre kunder og en god arbeidsgiver for våre medarbeidere.

I 2014 har firmaet blitt en del av HMR-konsernet, og endret navn til HMR Mikromekanikk AS. Dette har gitt oss mange fordeler, blant annet større fleksibilitet, og økonomisk trygghet. Det gjør også at vi kan tilby mer komplette løsninger innad i konsernet, som for eksempel sveiste konstruksjoner, tanker, hydraulikk og finmaskinerte komponenter.

I dag er HMR Mikromekanikk AS lokalisert i et moderne industribygg i Åsane.

Tjenester

Hva vi kan tilby

Historisk sett har HMR Mikromekanikk levert mye til seismikk, offshore, rørinspeksjon og motorindustri, men også slitedeler i produksjonslinjer til for eksempel fiskeforedling og matindustrien. I dag leverer bedriften mye til forskning, for eksempel til CERN i Sveits.

Vi kan dreie opp til 500 mm lengde og opptil Ø 800 mm. Vi har spesialisert oss på dreiing, opp til Ø 250 mm, og lengde 400 mm. På fresing har vi maskiner med 3000 mm x 850 mm x 850 mm vandring. Her har vi spesialisert oss på opptil 250 mm x 250 mm x 250 mm på serier. Er det større deler har HMR Mikromekanikk ett veldig godt samarbeid med flere lokale bedrifter.

I senere tid er det titan, 316 og POM som det maskineres mest i. Tidligere har vi også jobbet mye med aluminium.

Prototypeavdeling

HMR Mikromekanikk har også bygget opp en prototypeavdeling, som skal gi hurtig leveranser på småserier, og minske heft i produksjon av serier. En CNC-fres og en CNC-dreiebenk som også kan kjøres manuelt ble installert i 2014. I tillegg har vi de manuelle benkene som allerede var på avdelingen. I tillegg til for eksempel fleksible 5-akse maskiner i hovedproduksjonen som også er svært godt egnet til avanserte prototyper og småserier.

Montering / delmontering / kitting

Flere kunder ønsker komplette leveranser. Vi tar oss av innkjøp av deler som inngår i de maskinerte delene vi lager, slik at vi kan levere ett komplett produkt. Vi har blant annet delmontering for Rolls-Royce. Noen kunder ønsker delene pakket i sett (kit), da ordner vi med spesialtilpasset pakkeemballasje.

Lasermerking / pregemerking

Vi har investerte i en toppmoderne lasermerkemaskin for å dekke kundenes økende krav om serie, batch/lot og artikkelnummer, etc. Kan også lasermerke logoer hvis ønskelig.
Lasermerkemaskin: Epilog lazer fibermark Fusion, software SAI FlexSign
Vi kan lasermerke materialer som titan, aluminium, syrefast stål, messing, POM (sort) PEEK.
Import av logo/bilder fra filformat JPEG, BMP.
Minste skriftstørrelse 0,8 mm høyde. Maks. volum 800 x 500 x 330 mm.

Måling

HMR Mikromekanikk har et godt utstyrt og temperert målerom med egen målemaskin.