Qatalum-kontrakt for nye tappekjøretøy tildelt HMR

HMR Hydeq har blitt tildelt en kontrakt for levering av 5 tappekjøretøy til Qatar Aluminium i 2022/23.

Disse 5 nye vogner skal erstatte og oppgradere noen av tidligere leverte 15 kjøretøy, som sammen med digelrensemaskin og annet stasjonært utstyr utgjør HMRs Complete Closed Tapping System for transport av alt flytende aluminium i smelteverket.

Dette systemet har vært i bruk i Qatalum siden 2009, og det er det ultimate utstillingsrommet for HMRs produkter i Midtøsten.

Kontrakten for levering av 5 nye tappekjøretøy er svært viktig for HMR Hydeq. Selskapet er veldig stolte over at Qatalum har valgt HMR sine produkter igjen. Det bekrefter at HMRs Tapping System lever opp til forventningene og at dette systemet er konkurransedyktig også med hensyn til investerings- og driftskostnader.

Hvorfor tappekjøretøy

HMRs kjøretøybaserte metalloverføringskonsept er den mest effektive og kostnadseffektive måten å flytte smeltet metall fra ovner til støperiet. Med tappekjøretøy fra HMR Hydeq kan én person tappe, veie, transportere, flukse, fjerne slagg og blåse ut smeltet aluminium på en sikker og effektiv måte. Ingen overbelastning, minimalt metallsøl og oksidering, god sikkerhet, kun én maskin og én operatør.

Photo: Halvor Molland/Hydro